| |     Ћирилица | English  
Akreditacija

Akreditacija kod Ministarstva kulture predstavnicima inostranih sredstava informisanja omogucava legalan rad u Srbiji i obavezna je za sve predstavnike medija.

Za izveštavanje sa pojedinih dogadaja i iz pojedinih institucija moguce je da organizator zahteva, pored akreditacije Ministarstva kulture i posebnu akreditaciju, što ce u tim slucajevima biti posebno naglašeno.

Potrebno je da pre vašeg polaska u Srbije glavni urednik ili direktor medija za koji radite pošalje zahtev za akreditaciju, faksom ili elektronskom poštom, na:

Ministarstvo kulture,
Fax: +381-11-311-18-18,
e-mail: zpovrenovic@min-cul.sr.gov.yu
tpuhalovic@min-cul.sr.gov.yu

Zahtev za akreditaciju treba da sadrži:
• Naziv i kratak opis medija za koji radite;
• Vaše ime, prezime, broj pasoša i dužnost koju obavljate za medij;
• Vrstu akreditaicje koju tražite (privremeni dopisnik, stalni dopisnik, ili specijalni izveštač) uključujuci dužinu boravka;
• Oblasti o kojima cete izveštavati (ukoliko se radi o specijalnom izveštaču);
• Popunite upitnik za on-line akreditaciju. Po dolasku u Beograd, za akreditaciju se obratite u Palatu federacije), Bulevar Mihaila Pupina 2, telefon: (011) 311-18-18 ili (011) 311-24-90. Predajte original pisma vašeg urednika ili direktora i dve skorije fotografije dimenzija kao za pasoš. Akreditacije se izdaju bez napalte takse.
Za dodatne informacije molimo vas da se obratite Timu za akreditaciju na već pomenute brojeve telefona: (011) 311-18-18 ili 311-24-90. Četvoro članova tima za akreditacije govore engleski, nemački i francuski.

Napomena: Gore navedeni uslovi za dobijanje akreditacije i odobrenja za privremeni boravak su podložni promenama bez prethodne najave.
O promenama ćete biti obaveštavani putem veb sajta Ministarstva kulture, preko list-servisa, preko Udruženja stranih novinara kao i putem ambasada i konzulata Republike Srbije.
Za sve dodatne inormacije molimo vas obratite nam se na:

Zorica Povrenović
Tijana Puhalović

telefon: +381 11 311 18 18
+381 11 311 24 90
e-mail: zpovrenovic@min-cul.sr.gov.yu
tpuhalovic@min-cul.sr.gov.yuVerzija za štampu
Media
Putna viza
Carinska kontrola prilikom ulaska u Srbiju
Akreditacija
Definicije statusa stranih dopisnika
Formulari
Boravak
Brifing