| |     Ћирилица | English  
Boravak

Po dobijanju stalne akreditacije, ukoliko nameravate da boravite u Srbiji, beogradskoj policijskoj stanici - Odeljenje za strane državljane u Savskoj ulici br. 35, podnosite zahtev za odobrenje privremenog boravka po osnovu obavljanja profesionalne delatnosti. Uz zahtev za odobrenje privremenog boravka prilaže se rešenje o akreditaciji koje je izdalo Ministarstvo kulture. Administrativna taksa za izdavanje odobrena za privremeni boravak iznosi 15 Eura u dinarskoj protivvrednosti.

Predstavnici inostranih sredstava javnog informisanja stalno akreditovani u Srbiji imaju pravo na vizu za više ulazaka-izlazaka u Srbiju, u vremenu trajanja akreditacije. Viza se može dobiti ili u policiji pri regulisanju privremenog boravka, ili u konzulatu Srbije prilikom prvog narednog putovanja u Srbiju.

Ukoliko nemate rešen privremeni boravak u Srbiji i ne odsedate u hotelu, pri svakom boravku u Srbiji treba da se registrujete u policijskoj stanici. Vaš domacin ili stanodavac treba da podje sa vama.
Dalje informacije u vezi sa dozvolom za boravak dobicete u PF-e prilikom izdavanja akreditacije, ili u policijskoj stanici.

Verzija za štampu
Media
Putna viza
Carinska kontrola prilikom ulaska u Srbiju
Akreditacija
Definicije statusa stranih dopisnika
Formulari
Boravak
Brifing